В разгара на извънредното положение заради коронавируса главният държавен здравен

...
В разгара на извънредното положение заради коронавируса главният държавен здравен
Коментари Харесай

Как доц. Ангел Кунчев остана без заплата, докато се бори коранавирусът да бъде овладян

В разгара на изключителното състояние поради ковид основният държавен здравен контрольор и член на Националния действен щаб - доктор Ангел Кунчев, остана без заплата.
Това се случи, откакто през вчерашния ден Народното събрание реши депутати, министри, шефовете на държавни и изпълнителни организации и на политическите кабинети да дарят възнагражденията, които им се поставят за времето на изключителното състояние. Целта е средствата да отидат в Здравното министерство, с цел да подкрепят битката с COVID-19.

Добрата идея обаче докара до парадокса и Кунчев, който е член на политическия кабинет на здравния министър, да подарява заплатата си за подпомогане и на своята лична активност по време на пандемията.

Малко преди окончателното предложение - единомислещо подкрепено от всички, да бъде гласувано, Красимир Ципов от ГЕРБ предложи политическите кабинети да бъдат изключени от прекъсването на заплатите. Това обаче щеше да се окаже нарушаване на правилника на Народното събрание и от Движение за права и свободи възразиха остро. Така решението беше признато.

" В тази връзка обявихме акция за събиране на помощи, основният здравен контрольор остана без заплата, тъй че ние ще отделим от нашите заплати, с цел да го компенсираме за неимоверните старания, които поставя ", разгласи тази заран на постоянния брифинг на щаба неговият ръководител ген. Венцислав Мутафчийски.

Ангел Кунчев и другите членове на щаба непрестанно са " на терен ". Например през днешния ден и на следващия ден дружно с проф. Тодор Кантарджиев ще обикалят кооперативни и фермерски пазари в страната, с цел да ревизират извършват ли се противоепидемичните ограничения, разпоредени от министър Кирил Ананиев.

Междувременно президентът Румен Радев разяснява решението на Народното събрание с думите:

" Преди половин месец аз си подарих цялата заплата за възрастните хора на община Видин. За мен дарението има смисъл, когато е в точния момент и когато е надалеч от камерите. Другото е суетност и популизъм. Уважаеми народни представители, дарението за мен е персонален акт, само че в случай че доста държите да се равнявате по президента, както разбрах от вашите изявления, има елементарно решение - кръгом и тичешком назад към месец март. Сега си дарете и мартенските заплати, както го направих и аз ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР