В разгара на грипната епидемия сме. Какви храни да ядем,

...
В разгара на грипната епидемия сме. Какви храни да ядем,
Коментари Харесай

Ето какви храни да ядем, за да се предпазим от грипа

В разгара на грипната зараза сме. Какви храни да ядем, с цел да се предпазим и кои артикули могат да подсилят имунитета ни? Съвети даде диетологът проф. Донка Байкова.
В интервал, в който върлуват разнообразни респираторни вируси, би трябвало да сме подготвили организма си. Това значи един уравновесен хранителен банкет, в който би трябвало да има задоволително белтъчни храни. Пълноценните са месо, риба и яйца, както и мляко и млечни артикули. Ако сме вегетарианци, това значи да се засилят пълноценните комбинации - бобова прана със зърнена или повече ядки.

Важно е да се знае, че свръхмастно хранене в подобен интервал понижава имунната резистентност. Трябва да се употребяват умерени мазнини - две супени лъжици растителни разновидности към ястия и салати. Свръхконсумацията на захарни произведения също понижава имунитета.

Хубаво е да се употребяват доста плодове и зеленчуци. Задължително мед и чай. Добре е да похапваме и чесън.

"Когато настъпи вирусна зараза моделът на хранене радикално се трансформира. Първите два дни е добре да се изключат трудносмилаеми храни. Да се ядат плодове и зеленчуци с повече течности ", посъветва Донка Байкова.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР