В разгара на епидемията от коронавирус правителствени здравни служби постоянно

...
В разгара на епидемията от коронавирус правителствени здравни служби постоянно
Коментари Харесай

Здравните власти в САЩ предупредиха за нещо много странно, свързано с коронавируса

В разгара на епидемията от ковид държавни здравни служби непрекъснато поучават хората по какъв начин да се предпазят от болестта, само че от време на време изпадат в конфузни и смешни обстановки. Такъв е казусът и с Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати.

Негов формален представител съобщи, че въпросът не е дали ще бъде избегнато разпространяването на болестта на американска територия, а по кое време то ще се популяризира там.

Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати не предлага носенето на здравна маска като средство за предотвратяване от ковид, в случай че към този момент не сте инфектиран или работата Ви не го изисква.

От организацията обаче регистрират огромният интерес към респираторните маски през последните дни и са разгласили извънредно обстоен справочник за тяхното прилагане на своя уебсайт.

Един от занимателните аспекти на акцията е диаграма, която демонстрира по какъв начин мъжките бради и мустаци могат да се окажат проблем при слагането на хирургическа маска вид N95 и компрометират отбраната на носещия я.

Служителите на центъра демонстрират смайващо знание на видовете бради, отбелязва списание „ Джи Кю “, а на лексиката им могат да им завидят даже професионалните бръснари.

Сред видовете бради има наименуванa на рок звездaта Франк ЗапаАко не друго, тази диаграма може да ограмоти читателите във връзка с брадите, означават от „ Джи Кю “, които също са сюрпризирани от наименованията на мъжкото лицево окосмяване.


Снимка: CDC
И кръстена на италианския композитор Верди, която по никакъв метод не може да се съчетае с вашата здравна маска



Още по-учудващо е съществуването на брада, кръстена на италианския фашист Балбо



Но пък мустаците, чиято форма всички свързват с печално известния нацистки водач, завзел властта в Германия и разпалил Втората международна война, са наречени „ четка за зъби “.



При всички положения обаче обръсването на брадата няма да Ви помогне да се спасите от ковид, означават от „ Джи Кю “.

Но също по този начин, вярното носене на здравна маска е извънредно значимо, с цел да можете да се предпазите и по тази причина е добре да спазвате следните указания:

1. Поставяйте здравната маска с чисти ръце;

2. Твърдият борд на маската отбелязва нейния горен край, който би трябвало да прилепне към носа Ви;

3. Цветната страна на маската би трябвало да е на открито, а бялата към лицето Ви;
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР