В разгара на епидемията и обществените призиви за емпатия към

...
В разгара на епидемията и обществените призиви за емпатия към
Коментари Харесай

Медицински сестри от COVID-19 отделение взривиха мрежата с фишовете си със заплата

В разгара на епидемията и публичните апели за емпатия към медицинските служащи, фишове на заплатите на две медицински сестри от Поморие разбуниха обществените мрежи.

Само за часове стотици споделиха фотографията на платежния документ, от който излиза наяве, че те получават мизерно възнаграждение, оповестява Нова телевизия.

След като получава заплата си, сестра Дида Москова взема решение да покаже фиша си в обществените мрежи. Тя работи в отделението по хирургия. Същото е ситуацията и с нейната колежка Христина Ангелова, която работи и в COVID-отделението.



„ Само обещания, заплатата я видяхте на фиша. Значи аз получавам по-малко от една санитарка като операционна сестра. За прослужените години 156 лева, 26 лева оперативни, 650 лева съществена заплата и всичко по карта е 640,02 лева.”, описа Москова.

Двете медицински сестри са в почивен ден, само че отново пред болничното заведение. Христина Ангелова пристигнала да донесе медикаменти на болните, тъй като околните им са в карантина.

„ Когато си получим заплатите, е доста зле. Няколко дни е доста неприятно.

После отново продължаваме да се усмихваме, тъй като това в действителност ние сме си го избрали и сме решили да е по този начин. На мен повече ми горчи това, че не ни имат вяра, че непрекъснато ни наскърбяват, ние по тази причина ги показахме тези фишове, с цел да видят хората, че в действителност е по този начин, че не е за пари”, показа Христина.

А отделенията в МБАЛ Поморие са цялостни. От болничното заведение се надяват отрасловото министерство да прегледа дотацията на болничното заведение, отпусната по реда за труднодостъпните региони. МБАЛ Поморие получавала 48 хиляди лева на година.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР