В разгара на четвъртата вълна стана ясно и че децата

...
В разгара на четвъртата вълна стана ясно и че децата
Коментари Харесай

Ето в кои области учениците ще останат да учат онлайн

В разгара на четвъртата вълна стана ясно и че децата от първи до четвърти клас в 15 области остават у дома до нова доставка на щадящи проби. Сред тях са Пловдив, Русе, Хасково, Монтана.

Все още няма информация по кое време ще бъдат доставени. Една от областите без проби за учениците е Бургас. Там на над 50% от паралелките родителите са съгласни децата им да се тестват.

От 13 паралелки в учебно заведение „ Пейо Яворов “ в 3 родителите не са съгласни децата им да бъдат тествани. „ Ако настройките на родителите се трансформират, децата ще могат да се върнат, ще бъдат тествани както останалите възпитаници “, изясни шефът на учебното заведение Мара Георгиева.

„ Близо до един от входовете е освободена стая, в която децата с позитивен тест ще могат да изчакат. При тях ще бъде човек от личния състав, до момента в който не пристигна родител да ги прибере.
За началния преподавател Александра Георгиева е значим контактът с първокласниците.

В тестването ще се включат и родители-доброволци. Синът на Гергана е в 3. клас. По думите ѝ детето желае да учи в учебно заведение, тормози се по кое време тестванията ще дойдат в региона.

Ако тестванията не дойдат до края на деня, присъственото образование ще се отсрочи за идната седмица. В 82 % от паралелките в Бургаска област родителите са дали единодушие за тестване на децата.
#mycountrytalks-embed { border-width: 0; margin-top: 1.5em; margin-bottom: 1.5em; }
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР