В разгара на август, когато цените на почивките са най-високи,

...
В разгара на август, когато цените на почивките са най-високи,
Коментари Харесай

От 30 до 50% по-евтино море в разгара на сезона


В разгара на август, когато цените на почивките са най-високи, пандемията от ковид провокира казус: можем да се възползваме в последния миг от понижения та на ранните записвания. Това демонстрира репортаж на Нова телевизия.

Тази година поради пандемията от ковид морските градчета и дребните обитаеми места са притегателни за лятна отпуска.

" В огромните курорти знаете, цените са извънредно ниски към този миг. Между 30-40 до 50 %, до момента в който в дребните обитаеми места по Южното Черноморие нощувките имат лек спад - сред 15 до 30 % ", изясни хотелирът Диана Колчева.

Черноморец посреща за първа година главно български туристи.Цената на нощувките е по джоба на българина.

" В момента нощувките се движат между 15 лв. за легло до 35-40 лв., според от това какво се предлага към цената на нощувката. Това е цена за едно легло. Ако е 15 лв., това значи, че получавате просто едно легло в стая, само че в случай че е от 40 и нагоре лв. би следвало в цената да имате повече разкош, да имате включена храна ", безапелационна е Колчева.

За разлика от предишния август, когато към същата дата в един от малките хотели в Черноморец е нямало нито едно свободно легло, тази година базата е цялостна едвам 95 на 100. Все още има опция за резервации в разгара на сезона и то на прилични цени

" Тази година сезонът е по-слаб спрямо предходната. Цените са горе долу с 30-40% надолу ", изясни шефът на хотела Траян Ахмаков.

Хотелиерите оферират и спомагателни отстъпки при наемането на стая за по-дълъг интервал. Почиващи описват,че при избора на хотел са се водили главно от цените. В Слънчев бряг това лято са отворени една към 30 % от местата за настаняване. Хотелските комплекси, които обичайно одобряват главно непознати летовници по чартърни стратегии, в този момент работят главно с българи. Комплексите оферират с изключение на ол инклузив изхранване и редица спомагателни екстри, като безвъзмездни чадъри  и шезлонги, атракциони.

От сектора поучават при избор на отмора да се съпоставят цените освен посочени в платформите за продажба на стаи, само че и посредством позвъняване на рецепция. И изясняват, че при избора е доста значимо да се съпоставят цените на една и съща категория хотели.

Темата за по-ниските цени по Черноморие то разяснява и туроператорът Антония Чомполова в ефира на " Събуди се ". 

 „ В момента има доста понижения по морето. Има свободни места, а доста хотели не отвориха. Тази година понижения та, които бяха напролет, са дейни и сега. Те са от 10 до 30 % ”, разясни Чомполова. По думите й огромна част от хората вървят на море през уикенда, тъй като са изхарчили отпуската си по време на извънредното състояние.

Данните демонстрират, че семейство с две деца би платило 2800 лева за 7 нощувки в хотел на първа линия в „ Слънчев бряг ” след 24-и август.

За същия интервал в Созопол 7 дни със закуска и вечеря би коствало на 4-членно семейство 2100 лева
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР