В разединение преминава заседанието на Националния съвет на БСП седмица,

...
В разединение преминава заседанието на Националния съвет на БСП седмица,
Коментари Харесай

Разединение на пленума на БСП след преизбирането на Нинова

В разцепление минава съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия седмица, откакто за водач на партията бе избрана отново Корнелия Нинова. На пленува трябда да се приме доклада на управлението на партията за 4-годишния мандат /2016-2020/, както и доклада на парламентарната група на “БСП за България ”.

Преди началото на съвещанието някои от участниците в пленума загатнаха, че вотът не е бил почтен, а един от претендентите за поста на ръководител – Красимир Янков, съобщи, че ще изиска Анкетна комисия да изследва резултатите.

Според Филип Попов няма нарушавания, а изборът е посочил безапелационна поддръжка за ръководителя: " Знаете резултата. Аз ще го повторя, тъй като ми е прелестно да го слушам, над 67% активност, над 81% подкрепа за Корнелия Нинова. Това е задоволително красноречиво. Партията е мобилизирана, явно е консолидирана, тъй че резултатите са тези - такива, каквито са ", сподели Попов пред БНР. 

" Тази партия е консервативна и го сподели на този избор. Да забележим дали ще се удостовери това, че тя следва сляпо своя ръководител и с приемането или неприемането на такава нарочна комисия, която да рапортува на Конгреса. Според мен той би трябвало да се произнесе, тъй като всички тези подозрения и обстоятелства за опорочаване на избора може да доведат до отчаяние такова, каквото, разбирам, че ще има през днешния ден с неприсъствието на съвещанието на огромна част от членовете ", заяви Красимир Янков преди началото на съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия

Валери Жаблянов, който беше съперник на Нинова, не счита, че изборът е бил почтен: " Като цяло изборът беше проведен преднамерено. Превърна се във фарс и не можа да послужи по никакъв метод за готовност на левицата в България ".

„ Тази победа ще я победи. Имаме избори пред нас и би трябвало да се обединим и да гледаме напред ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия в Пловдив Георги Гергов. 

Таско Ерменков също прикани за единение: " Считам, че оттук насетне единственото нещо, към което би трябвало да се сплотяваме, това е волята на тези хора, които гласоподаваха, над 67 % от членовете на Българска социалистическа партия, да бъде претворена и от управлението на партията за една по-добра и по-просперираща България, с цел да няма разцепление. Разединение на партията има в ГЕРБ. Там бягат от партията ".

Друг неуспешен претендент за водач на Българска социалистическа партия - Георги Тодоров -  донесе два Оскара, които да връчи на определени от него членове на партията. Единият е за Корнелия Нинова за повсеместен принос за положението на партията.

В дневният ред на пленума е включен и отчет на депутатите и в европейският парламент. 

Националният съвет на Българска социалистическа партия се събира на съвещание седмица преди 50-ия конгрес на партията. На конгреса ще бъдат определени заместниците на Корнелия Нинова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР