В районната прокуратура на Стара Загора проверяват преписка за изборни

...
В районната прокуратура на Стара Загора проверяват преписка за изборни
Коментари Харесай

Проверяват сигнал за изборен туризъм в старозагорското село Змейово

В районната прокуратура на Стара Загора ревизират кореспонденция за изборни нарушавания в старозагорското село Змейово. Жалбата е подадена до Окръжна прокуратура - Стара Загора на 13 ноември 2019 година, за закононарушения срещу политическите права на жителите, оповестиха от прокуратурата.

Преписката е формирана във връзка подадена тъжба от поданици на село Змейово, община Стара Загора. В нея има изказвания за голям брой нарушавания при осъществяване на локалните избори за кмет на село Змейово.

В деня на постъпване на материалите по преписката в Районна прокуратура - Стара Загора, на 13 ноември 2019 година, наблюдаващият прокурор е упълномощил да се ревизират данните за осъществени закононарушения по чл.167 - чл.169 г от Наказателен кодекс, като е дал съответни инструкции. Проверката ще създадат служителите на реда в 48-часов период.

Текстовете на Наказателен кодекс се отнасят за продажба на гласове на изборите и закани.

В жалбата, която са подали жителите на старозагорското село Змейово се споделя, че досегашния кмет и претендент кмет за нов мандат Стоян Трифонов е направил голям брой регистрации на хора, които не са от село Змейово, нямат жилища там и не живеят на това място.

Жителите на селото се оплакват, че досегашният кмет упражнява принуждение, закани, шантаж и пренебрежение над хора с тъжби до Районна Прокуратура и Община Стара Загора. По думите им има и спор на ползи при систематизиране на общински пасища. Хората се жалват и от злоупотреби с питейна вода и облагодетелстване от продажба на аграрни земи на хора от село Змейово.

Сред сигналите в жалбата е и липса на годишни доклади пред популацията за три години от мандата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР