В Районна прокуратура Пловдив е назначена предварителна проверка по жалба

...
В Районна прокуратура Пловдив е назначена предварителна проверка по жалба
Коментари Харесай

Най-известният пловдивски лекар за последните 24 часа: Помия!

 В Районна прокуратура Пловдив е назначена предварителна инспекция по тъжба на пловдивчанина Динко Бобчев за това, че в УМБАЛ " Пловдив " е изработен опит да му слагат стент без да има потребност от него.  В момента Икономическа полиция ревизира случая, заяви районният прокурор Атанас Илиев. 

По думите му, жалбата е към Окръжна прокуратура, само че още на  15 октомври тя е била препратена по компетентност към Районна прокуратура. От предходната седмица РЗОК Пловдив също ревизира случая, изясни шефът на УМБАЛ Пловдив доктор Аргир Аргиров. 

Тази заран той е издал заповед, с която желае пояснение от ръководителя на Отделението по инвазивна кардиология доцент доктор Иван Мануков по отношение на описа на Бобчев, в който се показва доцент доктор Мануков. Заповедта е от тази заран, а мнението се чака до 2-3 дни, заяви за " Радио Пловдив " доктор Аргиров. По думите му, тогава и болничното заведение ще реши какво да прави по случая. 

Той не пожела да го разяснява с претекст, че познава подалия жалбата Динко Бобчев, и избира първо да приключат инспекциите на контролните органи. Никога до момента в отделението по инвазивна кардиология не е имало недоволства, добави Аргиров. Той е безапелационен, че до момента в който траят инспекциите на РЗОК и прокуратурата, няма да в профил доцент Мануков.

" Скандална история! Изключително съм сюрпризиран ", по този начин доцент Мануков разяснява случая и съмненията към него.  

Той описа, че пациентът е лекуван два пъти, като постъпва в отделението по неотложност. Според лекаря най-вероятно Бобчев не е схванал обяснението на медиците за положението си. Няма друго пояснение, акцентира Мануков.

" Ако съм желал да слага стент, щях да го направя, до момента в който е на масата. Един път беше излязъл от темп, втория път с болки в гърдите, по какъв начин да го върнеш този човек ". 

Д-р Иван Мануков самичък е предложил на управлението на УМБАЛ " Пловдив " да предложения специалисти, да се отвори архивът, който е разполагаем, и да се направи инспекция. " Стремиш се да си съвършен, екипът по този начин работи и внезапно вместо признателност, се излива такава мръсотия. За самата фактология съм спокоен и за същността на нещата, само че другояче нямам пояснение за случилото се ". 

Той акцентира, че всеки месец са проверявани от Здравната каса и до момента не са установени нарушавания, а най-хубави мнения. " Хиляди пациенти сме лекували годишно и не е имало сходен скандал ", добави доцент Мануков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР