В Районна прокуратура-Плевен се води досъдебно производство за престъпление по

...
В Районна прокуратура-Плевен се води досъдебно производство за престъпление по
Коментари Харесай

Задържаха мъж, извършил грабеж на възрастна жена в село Мечка

В Районна прокуратура-Плевен се води досъдебно произвеждане за закононарушение по член 198, ал.1 от Наказателен кодекс.

На 11.12.2022 г.  към 04,00 часа 75-годишна жена е била нападната в дома си в село Мечка, област Плевен, от двама непознати за нея мъже, които използвали по отношение на нея мощ и лишили дамската й чанта, парична сума в размер на 100 лв. и дамска шуба.

В резултат на неотложно извършените издирвателни мероприятия и дейности по следствие /претърсване и изземване, различаване на разположение и др./ е открит единият от причинителите на действието –  М.Р., на 29 години. Същият е притеглен в качеството на обвинен за това,  че на 11.12.2022 година  в село Мечка, област Плевен, като причинител, в съучастничество с неустановено лице лишил непознати движими движимости – дамска чанта, парична сума в размер на 100 лева и дамска шуба  от владението на  Е.И.  с желание незаконно да ги присвои, като използвал за това сила  – закононарушение по чл.198, ал.1 вр. чл.20, ал.2 от Наказателен кодекс.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвиненият е арестуван за период до 72 часа. В този период прокуратурата ще внесе искане в Районен съд-Плевен за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Разследването продължава под управлението на Районна прокуратура-Плевен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР