В Районен съд - Варна е насрочено наказателно дело срещу

...
В Районен съд - Варна е насрочено наказателно дело срещу
Коментари Харесай

Изправят пред съда във Варна адвокат, който измамил 12 човека и им взел общо 500 000 лева

В Районен съд - Варна е планувано наказателно дело против юрист, упрекнат в машинация с породени вреди за над половин милион лв.. Подсъдим по делото е 38-годишен правист.

Повдигнато по отношение на него обвиняване е за осъществена в интервала от 2 юни 2015 година до 16 февруари 2017 година машинация в изключително огромни размери и представляваща изключително тежък случай. В резултат на действието са потърпевши 12 души, измежду тях съпрузи и родственици, като породената им имотна щета е в общ размер на 505 623 лв..

Според импортирания в съда обвинителен акт, действието е реализирано в условия на продължавано закононарушение. Подсъдимият, за да набави за себе си имотна полза, възбудил и поддържал подвеждане у пострадалите, че като юрист, в качеството си на прокурист, ще взе участие от тяхно име и за тяхна сметка в оповестени за обществена обмен парцели по изпълнителни каузи.

Той вземал пари от пострадалите според контракти за обезпечаване на  правна отбрана и подпомагане при подготовката, подаването на документи или наддавателни оферти за покупка на недвижими парцели във Варна, като поддържал у тях погрешни показа, че ще извърши в цялостен обем  дейностите, за които са го упълномощили. По този метод, възползвайки се от доверието и престижа на адвокатската специалност, с девет обособени измамливи действия през горепосочения интервал, подсъдимият заблудил и нанесъл парични вреди на общо 12 души.

Към момента 38-годишният правист е с мярка за неотклонение " Парична гаранция " в размер на 10 000 лв., както и с наложена прокурорска възбрана да напуща страната.

Пред Районен съд – Варна, на извършено през месец юни разпоредително съвещание по делото, са предявени за взаимно разглеждане в наказателния развой общо шест цивилен искове от потърпевши за породените им имуществени вреди. От страна на подсъдимия е направено искане делото да се преглежда  в процедура на кратко правосъдно разследване, с приканване и разпит единствено на част от очевидците. В тази догадка, при постановяване на присъдата, може директно да се употребява наличието на съответните протоколи за разпит на очевидци и експертни изводи от досъдебното произвеждане. 

Предварителното чуване по наказателното дело за машинация е планувано за 11 юли т.год., от 10  часа. Делото се преглежда от I-ви правосъден състав на Варненския областен съд.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР