В района на Ябланица във вторник пилотно ще бъде положена

...
В района на Ябланица във вторник пилотно ще бъде положена
Коментари Харесай

Полагат шумяща маркировка на пътя край Ябланица

В региона на Ябланица във вторник пилотно ще бъде положена шумяща маркировка. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков на брифинга за последните произшествия.

„ Автомагистрала „ Хемус " е едно от главните решения освен като стопански и обществени изгоди за Северна България, само че и от позиция на пътната сигурност. Затова стартирахме още тази година 9,3 км от Ябланица до разклона за Тетевен. Проектираме и останалите 50 км до разклона Ловеч-Плевен, с цел да можем до година да стартираме с публичната поръчка за избор на строител и 2018-2019 година в този сектор автомагистрала „ Хемус " да стартираме с действително физическо осъществяване. Да облекчим един път трафика и повторно да създадем нужните условия за несъмнено, безвредно и бързо прекосяване през ловешка и плевенска област по направлението София-Варна и София-Русе ", разяснява Нанков.

" Нашата съществена цел, с изключение на довършването на автомагистрала „ Хемус ", е 2018 година да имаме построена функционираща ТОЛ система, което ще има и добавена стойност от позиция и на пътната сигурност и сигурността на придвижване и прекосяване ", добави той и посочи, че настрана от това актуалният сектор не се нуждае от в допълнение обезопасяване.

„ Изключвам една дребна права от „ Хемус " в посока Варна, в региона на Ябланица, още във вторник, съобразено с метеорологичните условия, ще поставим пилотно напречна хоризонтална маркировка (т.нар. шумяща маркировка). Така ще може да подобрим сигурността и да се понижат случаите като снощния случай ", добави Нанков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР