В района на Странджа планина се носят легенди за съществуването

...
В района на Странджа планина се носят легенди за съществуването
Коментари Харесай

Легендата за мистичната богиня Бастет

В региона на Странджа планина се носят митове за съществуването на гробница на египетска богиня и антично проклинание, което ще застигне всеки, който оскверни това свято място. Гробницата е на богинята Бастет, провидение от Египетския мавзолей.

Става въпрос за богинята на любовта, насладата, плодородието и веселието в митологията на Древен Египет, която е покровителствала бременността и майчинството. В египетските култове е изобразявана с тяло на жена и глава на котка.

Най-почитана е в град Бубастис, източно от делтата на река Нил. Там в древността се намирал огромен храм със скулптура на Бастет. Какво прави това египетско провидение у нас и за какво безконечният дом на богинята-котка се търси в Странджа?

Мистерии и загадки към гробницата на богинята Бастет в Странджа

Много откриватели са опитвали да надникнат в загадъчната околност с название Мишкова равнища, където се твърди, че се намира антична гробница. В нея, съгласно преданието, е положен саркофагът на египетската богиня, дружно с неповторими предмети и документи със наличие, надхвърлящо надалеч въображението и на най-запалените фантасти и фенове на мистериите.

До този миг всички опити са осуетявани и това още повече ускорява слуховете за съществуване на нещо извънредно на това място. Какво в действителност се твърди, че има там, какво е открито и за какво не се изнася пред обществото, в случай че в действителност там има нещо неповторимо?

В трилогията Хомо сапиенс, създателят Кръстю Мутафчиев, който е бил ръководител на отдел за културното завещание, споделя, че е осъществена секретна експедиция по социалистическо време в местността и по остаряла иманярска карта е открита гробница на антично провидение от египетски генезис. Заедно с голям брой предмети е открит ръкопис, наименуван от разкрилите го Ребусът.

Легендата гласи, че това е кодирано обръщение от антична Атлантида, оставено за бъдещите генерации. Твърденията са едно от друго по-фантастични. Някои упорстват, че текстът споделя за нова раса, която ще се появи на Земята през епохата на Водолея и какво ще бъде развиването на планетата по-нататък.

Знанието, което е съхранено там, е толкоз огромно и значимо, че е запечатано с ДНК кодове, с цел да дочака точното време, когато би трябвало да бъде намерено и разчетено от хората. Легендата упорства, че цялото място работи като антена, която притегля тези, които са носители на ДНК кодовете и те се усещат заредени с сила там и отблъсква несъответствуващите, на които им става неприятно на мястото.

Какво антично познание от извънредно значение има в гробницата, съгласно догатките?

Смята се, че там е закодирано познание за нов тип средство за напредване, нова сила, която ще замести съществуващата в този момент, и секрета за човешкото величие. Това са в действителност фантастични хрумвания от позиция на съвремеността и единствено бъдещето ще покаже дали в тях има рационално зърно или са единствено фантастични теории, родени от полета на човешката фикция.

Коя е Бастет и за какво носи такова значимо познание тук?

Предположенията още веднъж граничат с фантастиката. Една от легендите гласи, че Бастет е родена по нашите земи и е управлявала теоретичен екип, обвързван с различен сходен в Египет. Тя е била изпратена, с цел да донесе от земята на египетските фараони най-важното от техните проучвания. Трудът на тези екипи от учени от древността се явява най-голямата загадка за планетата, за която античните са се погрижили да остане добре предпазена.

Каква е истината към момента не може да се разбере, само че египетското провидение заслужава нашата респект за това, че върху нашите земи е паднал изборът да бъдат безконечното нейно обитание.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР