В района на сирийския град Ариха терористи са взривили самоделна

...
В района на сирийския град Ариха терористи са взривили самоделна
Коментари Харесай

Руски военни ранени при взрив в Сирия, заловени бяха американски шпиони

В региона на сирийския град Ариха терористи са взривили самоделна бомба по трасето на руско-турския патрул , оповестява РИА Новости.

BREAKING: Huge explosion reported during the passage of Russian-Turkish patrol in Syria’s Idlib city.

FOOTAGE:pic.twitter.com/rofxguwjmM
— EHA News (@eha_news) July 14, 2020
Трима съветски военнослужещи са леко ранени. Пострадали са и членове на турски екипаж. Всички те са евакуирани и им е оказана здравна помощ.
Същевременно, Русия е заловила трима сирийски бойци в Тадмор, покрай град Палмира, до момента в който те са били на задача да събират информация за съветски обекти и за кражба на данни за военни позиции на Русия, Сирия и Иран в Сирия , съобщи ТАСС, като цитира бойците.

Militants detained in Syria admitted that American instructors were training them for intelligence operations#Syria #USA pic.twitter.com/3YhryRaej4
— Hello World News (@helloworldnews2) July 14, 2020
" Ние бяхме изпратени за осъществяване на задача в провинция Ракка, в Ал-Мансура. Целта беше да съберем информация ", прецизирал един от бойците.
" Ние сме част от организацията Магавир ал Саура. Нашата група се състоеше от осем души: седем бойци и един лидер, който беше забъркан в наркотрафик и превозване на личен състав и опиати. Отидохме с мотоциклети, с цел да осъществим задания и попаднахме в минно поле ", добавил той и подчертал, че до момента в който са били в минното поле, са били задържани от сирийската войска.
Освен това, бойците настояват, че са получавали пари от спонсори на тяхната задача, както и оръжия и муниции .
Според арестуваните те са получили няколко хиляди $ от уредниците за осъществяването на задачата. " Но всички пари бяха у командира на групата Язан. Той беше взривен от мина и ние загубихме всичко ", сподели вторият арестуван Абдула ал Мишуат.
Бойците признават, че преди да вземат участие в незаконни групи, част от тях са работили в цивилен специалности. По-конкретно третият арестуван, Мохамед Таешмелан, е споделил, че е бил хлебар в бежанския лагер в Рукбан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР