В района на руския град Туапсе в Краснодарския край е

...
В района на руския град Туапсе в Краснодарския край е
Коментари Харесай

Разлив на нефт в Черно море, въведоха режим на повишена готовност

В региона на съветския град Туапсе в Краснодарския край е въведен режим на нараснала подготвеност поради разлива на нефтени артикули в акваторията на Черно море, заяви оперативният щаб, представен от ТАСС.
Нефтеното леке е на към 800 метра от брега в региона на дълбоководен първоначален канализационен колектор, се показва в известието.
На място се правят действия по очистване на последствията от изхвърлянето на нефтопродукти. Работят 75 души и 22 единици техника, 8 от които са плавателни средства.
Открити са няколко нефтени петна и всяко от тях се обработва с абсорбент.
На най-близкия до разлива плаж също се работи по наблюдаване на бреговата линия. Заплаха от разпространяване на нефтеното леке към плажа няма.
Следствените органи и прокуратурата са почнали инспекция по случая, взети са проби с морска вода за определяне на индикаторите на замърсяването.
Говорителка на междурегионалното следствено ръководство по превоза заяви, че по предварителни данни, на 23 май по радиовръзка е постъпило известие от морския буксир за дрейфуващо нефтено леке в югозападно направление в Черно море по посока на морското пристанище Туапсе.
Предварително е открито, че изхвърлянето на съдържащо петрол вещество може да е станало през дълбоководен колектор.
Регионът е известно място за лятна отмора на руснаците, а Туапсе е ситуиран северно от курортния град Сочи, отбелязва Ройтерс.
Някои локални поданици се оплакаха пред локални медии от остра миризма на химикал и разгласиха в обществените медии фрагменти, на които се виждат вълнички от тъмна морска вода на брега.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР