В района на руския град Туапсе в Краснодарския край е

...
В района на руския град Туапсе в Краснодарския край е
Коментари Харесай

Разлив на нефт в Черно море, Русия e в режим на повишена готовност

В региона на съветския град Туапсе в Краснодарския край е въведен режим на нараснала подготвеност поради разлива на нефтени артикули в акваторията на Черно море, заяви оперативният щаб, представен от ТАСС.

Нефтеното леке е на към 800 метра от брега в региона на дълбоководен първоначален канализационен колектор ,

се показва в известието. На място се правят действия по очистване на последствията от изхвърлянето на нефтопродукти. Работят 75 души и 22 единици техника, 8 от които са плавателни средства.

Открити са няколко нефтени петна и всяко от тях се обработва с абсорбент. На най-близкия до разлива плаж също се работи по наблюдаване на бреговата линия. Заплаха от разпространяване на нефтеното леке към плажа няма.

Следствените органи и прокуратурата са почнали инспекция по случая

взети са проби с морска вода за определяне на индикаторите на замърсяването.

Говорителка на междурегионалното следствено ръководство по превоза заяви, че по предварителни данни, на 23 май по радиовръзка е постъпило известие от морския буксир за дрейфуващо нефтено леке в югозападно направление в Черно море по посока на морското пристанище Туапсе.

Предварително е открито, че изхвърлянето на съдържащо петрол вещество може да е станало през дълбоководен колектор. Регионът е известно място за лятна отмора на руснаците, а Туапсе е ситуиран северно от курортния град Сочи, отбелязва Ройтерс.

Някои локални поданици се оплакаха пред локални медии от остра миризма на химикал

и разгласиха в обществените медии фрагменти, на които се виждат вълнички от тъмна морска вода на брега.

Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Попитали радио Ереван: - Как да усетим, че към този момент остаряваме? От радиото дали отговор: - Младите се къпят, преди да излязат, а старите, щом се изкъпят,… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниХоливудската двойка демонстрираха дома си в Бевърли ХилсРафтовете в магазините щяха да останат полупразни, в случай че пчелите ги нямаше. И още: " Именно космосът ще изиграе решаваща роля в резултата от борбата сред Вашингтон и Пекин ", написа Никола БавереТова са потвърдили американски учени от университета в Сейнт ЛуисРезултатите са много лимитирани към този момент, само че демонстрират огромен потенциалСветът осъди дейностите на Минск, Европейски Съюз наложи санкцииТова демонстрира осъществена инспекция в правосъдните регистриЗа трепета да бъдеш родител, за вярата и смелостта, за чудото на живота беседваме с Елеонора ЗолинаЛидерът на ВОЛЯ изясни какво е обединило патриотичните обединения за идните парламентарни избориВижте едни от най-прекрасните поговорки от целия свят и разберете на коя зодия дава отговор най-добре тяхното посланиеСлучаен очевидец едвам съумял да избави дамата от нападателните животниСемейството на умрелия търси справедливостТой настоя Роман Протасевич и София Сапега неотложно да бъдат освободениПроблемът е с цялостен рейс наши сънародници, влезнали от Гърция в БългарияНа среднощно съвещание водачите на Европейски Съюз не разрешиха достъп до въздушното пространство на Общността на беларуските авиолинииНа вота през април " Републиканци за България " получиха над 42 хиляди гласаОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР