В района на град Порденоне в Италия са зачестили кражбите. Едно

...
В района на град Порденоне в Италия са зачестили кражбите. Едно
Коментари Харесай

„Виждаме, вие също нямате нищо: крадци оставиха бележка на ограбени от тях

В региона на град Порденоне в Италия са зачестили кражбите. Едно от последните закононарушения обаче подсети на публицистите измислени хумористични истории. 

В една от италианските къщи е осъществена кражба - незнайни са изнесли кафеварка и фритюрник от непозната къща. Една детайлност обаче прави осъщественото закононарушение извънредно: крадците оставили записка на притежателите. Подробностите бяха споделени в Il Gazzettino.

" Съжаляваме, само че свършихме парите и би трябвало да ядем. Но виждаме, че и вие нямате нищо. Търпение ", се споделя в бележката.

Медията акцентира, че текстът е написан с граматически неточности. Журналистите допуснаха, че нападателите не са знаели италиански или по този метод са желали да объркат полицията.

Кражбите са зачестили в италианските общини, само че нормално си наподобяват. Престъпниците, които постоянно остават незабелязани, нахлуват в непознати домове и вземат полезности. За задачата изчакват фамилията да напусне къщата и чупят прозорци или порти. Този път обаче крадците решили да оставят улики против себе си.

Вестникът отбелязва, че текстът на бележката ще остане в паметта на жертвите. Вместо смях, той провокира единствено яд и отчаяние, тъй като подигравката беше спомагателен удар върху съвършената кражба.

Органите на реда проверяват, надявайки се да издирят и изправят пред съда „ симпатичните “ крадци.

Дадоха и няколко съвета:

добре е да пандизите вратите и прозорците, преди да напуснете двора;
следете дейностите на непознати в района;
помощ на съседите;
бъдете подготвени да сътрудничите на следствието.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР