В района на Големия бариерен риф в Австралия бързо набира

...
В района на Големия бариерен риф в Австралия бързо набира
Коментари Харесай

Без сламки при разходките край Големия бариерен риф

В региона на Големия бариерен риф в Австралия бързо набира известност акция за възбрана на сламките. Оказва се, че допирът с пластмасовите произведения доста утежнява здравето на естествената забележителност, а и на водните жители.

Отпивайте без сламка - това е един от апелите на акцията, чиято съществена цел е да понижи потреблението на тези произведения в региона на Големия бариерен риф. Повече от 30 компании, които провеждат обиколки на красивите корал, към този момент са част от самодейността и на борда на корабчетата напитките със сламки са неразрешени.
Браян Хенеси, притежател на компания за круизи: Преценихме, че възбраната на сламки е смислена, практична стъпка. Нещо, което може да стане доста бързо и не е мъчно, а в действителност е от голямо значение за здравето на Рифа.
Сламките освен предизвикват гибелта на водните жители, които го гълтам, само че и повреждат коралите.

Никол Наш, морски биолог: При коралите, контактували с пластмаса, вероятността от заболяване е 89% по-висока в сравнение с при тези, които не са били в допир с материала.
Идеята е самодейността да обгръща все по-големи региони и да увлича от ден на ден хора. А прогнозите са песимистични - допуска се, че единствено в Азиатско-тихоокеанския район плават над 11 милиарда ненужни и нездравословни пластмасови части.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР