В ранните сутрешни часове вече е преваляло в някои райони

...
В ранните сутрешни часове вече е преваляло в някои райони
Коментари Харесай

Синоптикът Анастасия Кирилова разкри до кога през юли ще ни брулят порои и градушки!

В ранните утринни часове към този момент е преваляло в някои региони на страната. По-късно има възможност за градушки. Това съобщи в ефира на " Здравей, България " Анастасия Кирилова от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките. " В петък ще има по-малко превалявания, само че в събота, изключително в Западна България ще има валежи, гръмотевични стихии и градушки. Днес и в Южна и Северна България има заплаха от градушки ", съобщи Кирилова.

" След захлаждането в края на тази седмица и началото на идната от вторник следва стопляне. През третото десетдневие чакаме температурите да са към и над нормалните. Ще има дни, в които градусите отново ще са над 40, само че не мога да се ангижирам по кое време тъкмо ще са те. В края на месеца ни чака обаче отново конюнктура с намаляване на температурите ", сподели тя.

" През последните дни в най-южните региони на Европа температурите са доста високи. Това е поради топлия въздух, приближаващ от Северна Африка. Днес ще бъдат регистрирани доста високи температури в цяла Европа. Испанците през днешния ден не могат да чакат 50 градуса, само че живакът несъмнено ще стигне до 45 градуса ", предвижда тя.

" Опитах се да намеря оригинала на това изявление на Рето Кнути, което се цитира в българските уеб сайтове, с цел да съм сигурна, че е декларирал това, което осведомителните портали настояват. Не го открих обаче. Не мога да го разясня следователно, тъй като не знам дали в действителност това е казано от швейцарския климатолог ", призна си синоптичката.

Какво ще е времето по дни и часове към този момент може да видите в най-новата графа на БЛИЦ, в която ще ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР