В ранните часове на днешния ден две шампионки от Шлема

...
В ранните часове на днешния ден две шампионки от Шлема
Коментари Харесай

Крейчикова се справи с шампионка от АО и продължава похода си към титлата!

В ранните часове на днешния ден две шампионки от Шлема - Барбора Крейчикова и Виктория Азаренка, излязоха в среща за място на четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън. Вика изглеждаше като любимец, най-малко на хартия, въпреки всичко не би трябвало да забравяме, че двете ѝ трофеи от Шлема са точно на кортовете в,,Мелбърн парк ". За нейно страдание обаче, Крейчикова си бе написала,,домашното ", което ѝ оказа помощ да господства в разиграванията, превъзхождаше в играта на ретур и показваше много по-голяма централизация във значимите моменти, с цел да може в последна сметка да завоюва след 6:2 6:2 и да се класира за дебютен четвъртфинал на Откритото състезание на Австралия.

Още в първите минути на дуела чехкинята стигна до късмет за пробив, като в него миг неточност на Азаренка при удар над глава означаваше брейк задатък за шампионката от Ролан Гарос. Видимо се забелязваше, че в играта на Крейчикова царува успокоение, до момента в който точно то се оказа огромната губеща за беларуската тенисистка, която позволи нов спад и с двойна неточност съобщи подаването си. Световната номер 4 мигновено се възползва, справяйки се безупречно на начален удар, с цел да запише откриващата част на сметката си.

Втората част се оказа още по-пагубна за Азаренка, чиято игра при се разпадна изцяло, инкасирайки брейкболи при всяко едно от подаванията си. Още в първия гейм Крейчикова се възползва от рецесията при съперничката си, с цел да вземе ранен пробив задатък. За наслада на Вика, скоро по-късно спадът в играта на чехкинята настъпи, грешките заваляха, като това бе отлична опция, при която двукратната шампионка от Шлема възвърне паритета. За нейно страдание, както и на почитателите ѝ по трибуните, това се оказа последния миг на равнопоставеност сред двете на корта, Крейчикова превключи на по-висока предавка, заигра с въодушевление в играта, до момента в който неточностите в играта на съперничката ѝ взеха превес, с което краят на дуела не закъсня.

Welcome to the final 8
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР