В ранните часове на 7 срещу 8 април ще сме

...
В ранните часове на 7 срещу 8 април ще сме
Коментари Харесай

Иде новата Суперлуна. Кога ще я видим?

В ранните часове на 7 против 8 април ще сме очевидци на явлението Суперлуна. Това заяви физикът Пенчо Маркишки от Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория при Българска академия на науките (БАН).

„ Перигеят на Луната ще бъде на 7 април в 21.10 ч. – с 8 часа и 25 минути преди пълнолунието на 8 април в 5.35 ч. “, изясни физикът, представен от Канал 3.

„ За суперлуния се афишират пълнолунията, кардинално – и новолунията, протичащи се при междуцентрови дистанции Земя-Луна по-малки от 360 000 км. Такива пълнолуния през 2020 година са мартенското, априлското и майското “, посочи още Маркишки.

Пенчо Маркишки обърна внимание, че по определение Суперлуна, или „ Перигейна сизигия в системата Земя-Луна-Слънце “, имаме при близки във времето пълнолуние, или новолуние, и перигей.

„ Когато Луната се доближава най-вече до Земята, обикаляйки я по своята елиптична орбита. При суперлуние с невъоръжено око не е допустимо да се регистрира разлика във забележимия диаметър на Луната. Тогава той е с близо 7% по-голям от случая, когато нашият натурален сателит е на приблизително разстояние от Земята на 384 403 км. При суперлуние Луната е с бляскавост към 16% по-висока от междинната, само че защото няма с какво да съпоставим

Суперлуната ще донесе шанс на тези, които търсят смяна. Също по този начин е значимо през този ден да сте настроени оптимистично - това ще помогне да се изпълнят най-съкровените ви стремежи, показват астролозите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР