В ранните часове на 24 февруари, когато руските ракети започват

...
В ранните часове на 24 февруари, когато руските ракети започват
Коментари Харесай

От двете страни на фронтовата линия: Украински войник разказва как баща му се бие за Русия

В ранните часове на 24 февруари, когато съветските ракети стартират да обстрелват Украйна, отприщвайки най-голямото нахлуване против европейска страна от Втората международна война насам - Артур, сходно на милиони други украинци, хваща телефона си, с цел да се свърже със своето семейство.

Докато множеството младежи в страната се тормозят дали родителите им са в сигурност, 27-годишният Артур желае да съобщи друго обръщение на своя татко Олег, полковник от промосковските сепаратистки сили в Източна Украйна. Историята му споделя английският вестник " Гардиън ".

" Вие, задници такива ", написа той до своя родител.

" Не вдигай оръжие. Киев ще падне незабавно ", дава отговор Олег след известно време.

Артур не последва съвета му и бързо се записа като доброволец и взима присъединяване в сполучливата отбрана на украинската столица, която завърши с изтеглянето на съветските сили от района през април.

Скоро по-късно той се записва и в постоянната украинска войска, като неотдавна взе участие в нейната контраатака в северната и източната част на Украйна. На фотоси, прегледани от " Гардиън ", се вижда по какъв начин Артур влиза в Изиум и Лиман - два стратегически града, освободени от Украйна през миналия месец.

През цялото това време той си написа с татко си, който се намира в окупирания от Русия регион Донецк.

 Руската инвазия в страната раздра хиляди фамилии. Заради преплетеното и комплицирано минало на двете страни доста украинци имат родственици от другата страна на границата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР