В рамките на заседанието на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“

...
В рамките на заседанието на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“
Коментари Харесай

Младен Маринов се срещна с европейския комисар по миграцията

В рамките на съвещанието на Съвета „ Правосъдие и вътрешни работи “ в Люксембург министър Младен Маринов организира двустранна среща с Димитрис Аврамопулос, европейски комисар по миграция, вътрешни работи и поданство, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

По време на диалозите комисарят оцени високо приноса на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Той поддържа заложените цели и волята на страната ни да продължи да работи за европейската вероятност на Западните Балкани. По думите му следва сериозна работа за решение на към момента отворените въпроси в региона на вътрешните работи и увери, че разчита на дейния разговор и роля на българската страна.

Екипът на вътрешното ведомство ще продължи интензивно да работи по заложените цели в региона на вътрешната сигурност и миграцията, увери министър Маринов. Той благодари на комисар Аврамопулос, че напъните на България за гарантиране сигурността на европейските жители в качеството й на външна граница на Европейски Съюз са забележими, оценени и подкрепени от европейските сътрудници. България продължава да поддържа високо равнище на сигурност на външната граница на Европейски Съюз.

Към момента миграционната обстановка в страната ни може да се окачестви като постоянна, спокойна и предвидима. От затварянето на Балканския маршрут (2016 г.) стартира стабилно понижаване на миграционния напън - уточни министър Младен Маринов и увери, че все пак поддържаме непрекъсната подготвеност и продължаваме да работим по укрепването на екипите на границата, своевременния продан на информация и развиване на граничното съдействия с нашите съседи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР