В рамките на заседанието на комисията по енергетика към Народното

...
В рамките на заседанието на комисията по енергетика към Народното
Коментари Харесай

Стартира обновяването на състава на КЕВР


В рамките на съвещанието на комисията по енергетика към Народното събрание ще се организира чоп за възобновяване на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).

Предвижда се посредством чоп КЕВР да бъде актуализирана с двама членове със стаж в региона на енергетиката, един със стаж в региона на водоснабдяването и канализацията и един член всред членовете с юридически стаж и стаж в региона на стопанската система.

Жребият ще се организира в 14.00 часа в зала " Запад " на Народното събрание.

Предвидени са три обособени тегления, като при всяко изтегляне има по две кутии - в едната са имената на членовете на КЕВР, които вземат участие в тегленето, а във втората - листчета с текст " мандатът се приключва " и " мандатът не се приключва ". Гост на съвещанието ще тегли листче от едната и от другата кутия.

Предложения за нови членове на КЕВР могат да се вършат от народни представители или от парламентарни групи до 17-и април в това число. След това ще бъде осъществена предварителна инспекция от комисията по досиетата и чуване на претендентите в парламентарната комисия по енергетика.

Гласуването за членове на КЕВР е очевидно, като за определен се счита претендентът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР