В рамките на заседание, посветено на трагедията в търговския център

...
В рамките на заседание, посветено на трагедията в търговския център
Коментари Харесай

Путин допусна „престъпна небрежност“ като причина за пожара в Кемерово

В рамките на съвещание, отдадено на нещастието в комерсиалния център в Кемерово, жертви на която станаха 64 души, президентът на Руската федерация Владимир Путин уточни измежду вероятните аргументи „ незаконна немарливост и безгрижие ", предава TACC.

След като промени проектите си Путин, реши да се срещне с инициативната група, пристигнала в постройката за съдебномедицинска експертиза. Той попита кмета на града: " Как позволихте стартирането експлатация на тази постройка? ".

Илья Середюк отговори, че решението за въвеждане в употреба е издадено през 2014 година, когато той още не е бил в служба. В същото време той призна, че последната инспекция на постройката е осъществена през 2016 година

" Две години не са осъществени инспекции, макар че сигурността трябваше да бъде обезпечена " - президентът беше засегнат.

„ Това, което се случи, не са бойни дейности, не е неочаквана детонация на метан в мина. Хората бяха отишли да си почиват с децата си. Говорим за демография и губим толкоз доста хора, поради какво? Заради незаконна немарливост и безгрижие ", акцентира водачът на Кремъл, след което сервира съболезнования на роднините и околните на починалите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР