В рамките на започналата Среща на държавните и правителствени ръководители

...
В рамките на започналата Среща на държавните и правителствени ръководители
Коментари Харесай

Министрите на отбраната на НАТО разгледаха инициативи за дейностите по трансформацията на Алианса

В рамките на почналата Среща на държавните и държавни ръководители на НАТО в Брюксел министърът на защитата на Република България Красимир Каракачанов взе участие нощес, 11 юли, в работна вечеря, отдадена на съгласуваността на дейностите по въздържане и защита на Алианса. На нея министрите на защитата на НАТО разгледаха съответните начинания по направление на дейностите по акомодация и промяна на Алианса в идващите 10 - 15 години.

В изявлението си министърът на защитата Красимир Каракачанов акцентира постигнатите положителни резултати в консолидираното на другите детайли от архитектурата на сигурността на Алианса. „ Считам, че е построена една солидна и кохерентна основа за по-нататъшна работа по усилването на трите стратегически императива – дарба за отговор, подготвеност и увеличаване “, посочи той, оповестиха от Министерството на защитата.

Министър Красимир Каракачанов означи особеното значение на реализирането на самодейността за повишение на готовността на Алианса като неотменна част от способността за отговор. Той акцентира съществуването на политическа воля в изпълнителната власт на Република България за народен принос, чиито съответни измерения ще бъдат съобразени с темповете на осъществяване на плановете за рационализация на въоръжените ни сили.

Министър Каракачанов открои военната подвижност като един от интегралните съставни елементи на всестранното обезпечаване, който следва да подсигуряваме с общите старания на НАТО и Европейски Съюз. Той акцентира нуждата от усъвършенстване на бързото деяние на системата за взимане на решения в групов формат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР