В рамките на заключителен семинар по съвместен проект между Медицински

...
В рамките на заключителен семинар по съвместен проект между Медицински
Коментари Харесай

Млади учени споделиха научни резултати

В рамките на финален семинар по взаимен план сред Медицински университет - Пловдив и Медицински университет - София, бяха показани резултатите и построената научна инфраструктура, финансирана от Фонд научни проучвания по конкурс за Държавни академични научно-изследователски комплекси (ДУНК).
Проектът за Национален академични комплекс за биомедицински и приложни проучвания (НУКБПИ), с началник акад. проф. доктор В. Митев и координатор проф. Радка Кънева, включва няколко структурни звена - Център по Молекулна Медицина (ЦММ) в МУ - София, Център по молекулна медицина и фармакогенетика и Център по имунология към МУ - Пловдив, катедри и лаборатории в двата водещи медицински университета. В тях се прави изследователска активност от 2010 година досега със средства, предоставени от ФНИ към МОН в размер на 6,235 млн. лева
По време на семинара ректорът на МУ - Пловдив проф. доктор Мариана Мурджева показа плана ПЕРИМЕД, който е към този момент в развой на осъществяване. Млади учени от двата университета споделиха свои научни резултати и планове, по които работят. Над 25 докторанти и откриватели взеха присъединяване в научните полемики и презентации. Бяха регистрирани главните достижения в региона на молекулната медицина, геномиката, имунологията и микробиологията, които са оценени на интернационално равнище и оповестени в влиятелни научни списания.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР