В рамките на втория ден от провеждащия се за първи

...
В рамките на втория ден от провеждащия се за първи
Коментари Харесай

Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев и Ева Майдел взеха участие в десетия конгрес на Европейския съюз на гражданите-сеньори към ЕНП

В рамките на втория ден от провеждащия се за първи път в Сандански Десети конгрес на Европейския съюз на гражданите-сеньори към ЕНП взеха присъединяване българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев и Ева Майдел, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Заместник-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Андрей Ковачев показа античната история на града, където се състои юбилейният Десети конгрес на ЕСГС към ЕНП. Той срещна делегатите с легендата, съгласно която Спартак е роден в района, и по тази причина Статуята на Спартак е един от знаците на града.



"Древната история на района има своето политическо отражение върху връзките сред страните в наше време, само че и символизира силата на посланията на създателите на европейския план Робер Шуман и Жан Моне за обединяване в разнообразието. И през днешния ден дълг на политиците е да работят за обединена, мощна и ефикасна Европа. Не можем да упрекваме Съюза и в това време да не му дадем инструментите да бъде ефикасен при решение на провокациите на днешния ден ", акцентира ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент Андрей Ковачев.



"Глобалната конкуренция през днешния ден е от ден на ден за познание и технологии, не толкоз за естествени запаси и територии. Бъдещето принадлежи на тези, които произведат най-евтиния електрически автомобил и най-издръжливата батерия, а не на тези, които имат най-вече петрол и газ. Почти всички компании в топ 10 на най-високо оценените марки в света са софтуерни, само че нито една от тях не е европейска. За да си подсигуряваме икономическа и политическа мощност, а с това и сигурност, Европейският съюз би трябвало да влага и развива знанието. Най-добрите експерти в света би трябвало да желаят да се развиват в Европа. " Това съобщи българският евродепутат Ева Майдел по време на десетия конгрес на Европейския съюз на гражданите-сеньори.



„ Успоредно с софтуерно развиване на стопанската система, Европейски Съюз би трябвало да работи единно и уверено във външната политика, с цел да е фактор в геополитиката. Ако не го създадем, ще загубим въздействие над процеси по света, които ни засягат директно и даже заплашват сигурността ни. ", добави Ева Майдел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР