В рамките на утрешния ден премиерът Борисов ще проведе среща

...
В рамките на утрешния ден премиерът Борисов ще проведе среща
Коментари Харесай

Бойко Борисов Е На Историческо За България Посещение!

В рамките на утрешния ден министър председателят Борисов ще организира среща с престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ на въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян. Разговорът им в президентския замък в Абу Даби ще бъде продължение на срещата им през октомври предходната година, когато българският министър-председател беше на публично посещаване в ОАЕ. Предстоящата среща е показателна за динамичното развиване на българо-емиратските връзки и съществуването на общ блян към съдействие в необятен набор от области.

Обединените арабски емирства са значим и перспективен външнотърговски сътрудник на България измежду страните от региона на Залива. ОАЕ имат високо индустриализирана стопанска система, която е една от най-бързо растящите в света и е в наш интерес да надграждаме търговско-икономическото си съдействие с тази страна. Към сегашния миг е неизползван капиталовият капацитет на ОАЕ, които се подреждат на 37-мо място по мярка на директните вложения в България. От значително значение е да се намерят пресечните точки сред устрема на ОАЕ да разшири своите политически и стопански партньорства и да диверсифицира капиталовия си портфейл от една страна и от друга - интереса на България да развива високотехнологични производства и услуги и да открива високопроизводителни работни места.

Възможности за развиване на взаимоотношението сред България и ОАЕ има в редица сфери като цифровата стопанска система, образованието, културата, превоза, енергетиката, а също по този начин и във връзка с секторното съдействие във вътрешните работи, битката против проведената престъпност и тероризма. Налице са и положителни вероятности за развиване на туризма, където се регистрира забележителен растеж. През 2012 година броят на българските туристи в ОАЕ е 356, до момента в който през 2018 година доближава почти 4900. Увеличение има и на броя на туристическите визити от ОАЕ в страната ни.

България работи интензивно и по подготовката на присъединяване си в идното Световно ревю ЕКСПО 2020 в Дубай, ОАЕ. През декември предходната година българското държавно управление утвърди присъединяване на страната ни в ревюто. България ще показа своя павилион и повсеместен облик в границите на подтема " Мобилност ", която отразява нашето стратегическо географско състояние от позиция на транспортни коридори и достъп до пазари. В рамките на ревюто от 20 октомври 2020 година до 10 април 2021 година България и българските компании ще получат опция да открият бизнес контакти и да обменят опит.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР