В рамките на учения в Норвегия военни от НАТО организирали

...
В рамките на учения в Норвегия военни от НАТО организирали
Коментари Харесай

Reuters: На учения в Норвегия е проведен въздушен бой между „невидимите” F-22 и F-35

В рамките на учения в Норвегия военни от НАТО организирали подготвителен въздушен пердах сред два американски изтребителя F-22 и два самолета F-35 от Военновъздушни сили на Норвегия.

Полковник Лесли Хок, началник на подразделението за интеграция на самолетите от 5-о потомство в щаб-квартирата на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа, отбелязал, че самолетите F-22 се пребазирали в Норвегия единствено за един ден, с цел да могат водачите да се упражняват в битка със стелтове, заяви Reuters.

Ученията се състояли в авиобазата Ерлан в Норвегия, където са основани първите 6 от общо плануваните 52 „ невидими” F-35.

Норвежкият водач Мортен Ханке, водач на един от участващите в багра F-35, нарекъл „ боя” с F-22 „ отлична практика”, защото F-35 нормално доста превъзхождат другите самолети.

Той обаче отказал да заяви кой от самолетите е победил в условния пердах, като признал, че „ F-22 е заплашителен противник”.

През септември група старши длъжностни лица от Съединени американски щати и представители на 7 страни, които имат или ще получат F-35 (Норвегия, Дания, Италия, Турция, Израел, Англия и Холандия) ще обсъдят новия военен аероплан, който за първи път е употребен в пердах от Израел.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР