В рамките на Тунджанските литературни дни, на 10 април 2023

...
В рамките на Тунджанските литературни дни, на 10 април 2023
Коментари Харесай

Започна 15-то издание на Тунджански литературни дни

В рамките на Тунджанските литературни дни, на 10 април 2023 година в Народно читалище „ Мисъл-1931 “, с. Овчи бунар, се организира среща, отдадена на 90 година от рождението на поета, сатирика и преводача Александър Миланов.

Председателят на Дружеството на писателите в Ямбол Тенко Тенев откри срещата, наблягайки, че тази година е Петнадесетото издание на литературните дни, които по традиция постоянно стартират в Овчи бунар - „ обетовано място на доста надарени създатели “.

След неговите думи Димитър Бечев - шеф на Регионална библиотека - гр. Ямбол, описа присъщи моменти от житейския и креативен път на Александър Миланов, като стартира от емблематичната „ Анатема “. Той посочи, че през последните години писателят е издал доста положителни, плътни като облик и въодушевление сатирични стихосбирки.

За невероятния стихотворец, сатирик и преводач приказва и писателят Любомир Котев. Той напомни и неговия проучвателен, изчерпателен труд за Бояджишкия протест.

С неспокойствие и любов към родното си място - село Овчи бунар, към присъстващите се обърна и поетът Илко Капелев, споделяйки мемоари от изявленията, срещи и персонални диалози с Александър Миланов.

В края на литературната среща поетесата Иванка Тонева рецитира свои произведения, а надарените деца Патрисия, Татяна, Гергана и Ивайло изпратиха нея и останалите посетители със стихове и песента „ Хубава си, мо
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР