В рамките на три седмици варненци ще могат да разгледат

...
В рамките на три седмици варненци ще могат да разгледат
Коментари Харесай

Фотоизложба разкрива близкото историческо минало на Варна

В рамките на три седмици варненци ще могат да прегледат изложбата с исторически фотографии " Таляна ", научи Moreto.net. Идеята на изложбата е да разсъни любознанието и отношението на варненци към историята и културата на града.

Тя се провежда на площада пред варненския Дом на архитекта - сред ул. " Преслав " и ул. " Мусала ". Откриването на изложбата ще се състои на 15 юли (понеделник) от 18:00 часа. Фотографиите са предоставени от Варненска цифрова библиотека, Държавен списък - Варна, Музей " Стара Варна " и частни колекционери - Християн Облаков, Венцислава Недялкова и други.

Екипът на фондация " Иноватор ", уредник на изложбата, споделя: " Чрез изложените исторически фотографии на здания, улички и публични места от централната част на града и в частност от мястото, което през днешния ден назоваваме Таляна, насочваме взор към предишното на Варна, с цел да забележим по какъв начин е изглеждал градът тогава, какво се е трансформирало и какво можем да създадем ние през днешния ден. Кафенета, хотели, площади, морски бани - всички тези места носят в себе си историите на хилядите души, живели тук преди нас. Наша задача е да съхраним и предадем тези мемоари на тези след нас, с цел да знаят и с цел да не не помнят. " /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР