В рамките на три години пътуването по автомагистрала „Хемус“ ще

...
В рамките на три години пътуването по автомагистрала „Хемус“ ще
Коментари Харесай

Борисов: Догодина по „Хемус“ ще се пътува с час по-малко


В рамките на три години пътуването по автомагистрала „ Хемус “ ще се съкрати от Варна до София в посока Търново, а следващата година през октомври най-малко със 70-80 км, или с към час ще скъсим времето за път. Това разяснява министър председателят Бойко Борисов при визитата си във Варна, цитира „ Фокус “. Той посети новостроящ се храм в черноморската столица, както и цех в Карапелит и съобщи, че бизнесът има интерес от построяването на автомагистралата.

„ Северна България не може без „ Хемус “. Парите са на 100% обезпечени в обособена сметка. Плащаме незабавно щом се извърши активността, тъй че в границите на 3 до 4 години най-тежките сектори сред Търново и Търговище, равните места ще ги изкараме “, разгласи министър председателят.

По негови думи строителството на аутобана се е забавило с две години поради отчуждителни процедури.

„ Между Търново и Търговище сега се проектира, тъй като никой не е правил до момента сметка да прави автомагистрала „ Хемус “, добави той.

Според финансовия министър Владислав Горанов огромна част от автомагистралата може да е подготвена още до края на 2022 година, като всички зависи от влизането в действие на промените в Закона за собствеността.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР