В рамките на три дни специалисти от всички сектори на

...
В рамките на три дни специалисти от всички сектори на
Коментари Харесай

Средната възраст на хората с аритмии и предсърдно мъждене пада

В рамките на три дни експерти от всички браншове на кардиологията от България и света разискваха новите и най-актуални способи за лекуване на предсърдно мъждене, предварителната защита на неочакваната сърдечна гибел и ритъмните нарушавания на сърцето. Петия конгрес по кардиостимулация и електрофизиология се организира от 17 до 19 май в к.к. Златни пясъци.
По време на конгреса, проведен от Съсловното съдружие по кардиостимулация и електрофизиология в България, стана ясно, че междинната възраст на хората с сложни аритмии и предсърдно мъждене пада. От години тези проблеми засягат хора в работоспособна възраст, само че границата в годините продължава да понижава. В тази връзка, съгласно доктор Милко Стоянов от МБАЛ Национална кардиологична болница, би следвало да се сътвори обзервационен указател на пациентите с висок риск от неочаквана сърдечна гибел. Това ще разреши на медицинските лица у нас да следят по-активно тези хора, както и да е очевидно каква част от тях имат потребност от слагане на кардиовертер-дефибрилатор, с цел да избегнат непотребен риск за живота си.
Петият конгрес бе ознаменуван и с осъществяване на извънредно значимо партньорство. За първи път се организира обща сесия сред експертите електрофизиолози, Дружеството по кардиология и Дружеството по интервенционална кардиология. " Смятаме, че би трябвало да вървим дружно по пътя, за положителното на нашите пациенти. ", съобщи доктор Васил Трайков, ръководител на съсловното съдружие.
Сред лекторите на конгреса бяха приети интернационалните експерти в региона като проф. Йозеф Кауцнер (Чехия), проф. Кристиян Щихерлинг (Швейцария) и проф. Джон Силбербауер (Великобритания). Гости ще бъдат и членовете на управителния съвет на Европейската асоциация по аритмии проф. Татяна Потпара (Сърбия) и проф. Йедржей Косюк (Германия).
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР