В рамките на тези 10 дни се надяваме да задържим

...
В рамките на тези 10 дни се надяваме да задържим
Коментари Харесай

Високата смъртност Данчо Пенчев обясни с неглижиране на профилактиката

В рамките на тези 10 дни се надяваме да задържим броя на заболелите и разпространяването на вируса. в студиото на Нова телевизия аргументира шефът на столичното РЗИ Данчо Пенчев с броя на заболелите, натиска по отношение на болничното заведение и дифузното разпространяване на вируса.

Всяка една мярка може да бъде отчасти анулирана или продължена , предизвести Пенчев.

До предходната седмица от 23 000 болни от началото на годината в София, 11 000 единствено първата седмица на март.
 10 дни локдаун - градини, учебни заведения, молове, заведения и фитнеси затварят
10 дни локдаун - градини, учебни заведения, молове, заведения и фитнеси затварят

Остават единствено аптеки и хранителни магазини

Високата смъртност в България Данчо Пенчев изяснява с дългогодишното неглижиране на хроничните незаразни болести като диабет и артериалната хипертония, да вземем за пример. Това е разрешило на вируса на покаже свята гняв. Вината обаче за това неглижиране, по думите на Данчо Пенчев са жителите , които са неглижирали профилактиката. " Човек би трябвало да е виновен към личното си здраве ", съобщи шефът на РЗИ - София.

Напълно е допустимо заведенията да не отворят на 11-тия ден, макар че сега ограниченията обгръщат доста браншове. Данчо Пенчев или прогноза , като решение ще се вземе към осмия или деветия ден от локдауна. Ако, като от последните дни, това би означавало, че ще бъдат в плато, изясни шефа на столичните здравни инспектори. Той изиска да се регистрира, че с налагането на ограниченията въпреки всичко е даден прозорец от няколко дни за подготовка .
 Търговци дефинират ограниченията са рискови за хората и бизнеса
Търговци дефинират ограниченията са рискови за хората и бизнеса

Защото като се затворят по-големите магазини, хората ще вървят да пазарят в дребните

Вчера е пристигнала пратка от 33 000 дози с ваксини на " Модерна " . Поне половината от тях ще бъдат разпределени към персоналните лекари за първа игла.

Данчо Пенчев е мощно обезпокоен от данните за болните в София и то не толкоз от броя на наличните кревати, а от натиска върху лекарите, които са на . Към вчерашна дата свободни кревати в лечебните заведения към момента има, само че и те са на привършване. 1821 са леглата са неусложнени пациенти, 115 са интензивните кревати. " Това е малко, вярвайте ми ", приключи Данчо Пенчев.
анкета
Трябва ли да има нов локдаун?
Да, другояче ще ни трябват доста черни чували Не, безсмислено е Локдаун обслужва единствено изборите Не се интересувам и няма да съблюдавам ограничения Преценката е на здравните управляващи
Да, другояче ще ни трябват доста черни чували

Не, безсмислено е

Локдаун обслужва единствено изборите

Не се интересувам и няма да съблюдавам ограничения

Преценката е на здравните управляващи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР