В рамките на следващия месец се очаква Топлофикация София“ да

...
В рамките на следващия месец се очаква Топлофикация София“ да
Коментари Харесай

Топлофикация София си връща дълговете до месец

В рамките на идващия месец се чака „ Топлофикация София “ да погаси всичките си просрочени отговорности към „ Булгаргаз “. Това съобщи в изявление за БНР изпълнителният шеф на газовата компания Николай Павлов.

В момента топлофикационното сдружение дължи към 125 милиона лв., откакто „ Булгаргаз “ си прихвана сумата, която трябваше да възвърне след поевтиняването на газа със задна дата, изясни Павлов.

„ Бяха прихванати близо 60 милиона лв.. Те ще се опитат да намерят финансиране, с което да се погасят всички отговорности към „ Булгаргаз “. Имаме уверението на Топлофикация, че диалозите с финансиращите институции са в доста напреднала фаза и чакаме да си погасят цялостния размер на отговорностите в границите на месец “, сподели той.

Газовата ни компания към този момент е възстановила 195 милиона лв. на множеството си клиенти. Общо сумата,  която трябваше да върне „ Булгаргаз “ след преизчисляването на цените на газа, беше 202 милиона лв..

Николай Павлов заяви още, че потреблението на газ е паднало с над една четвърт от началото на годината в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Основните аргументи са изключителното състояние поради ковид и топлата зима.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР