В рамките на следващите 10 дни България ще изпрати искания

...
В рамките на следващите 10 дни България ще изпрати искания
Коментари Харесай

До дни ще искаме оферти за нови бойни машини за пехотата

В рамките на идващите 10 дни България ще изпрати претенции за предложения до няколко страни за произвеждане или доставка на нови бойни машини за пехотата, заяви заместник-началникът на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов, представен от Българска национална телевизия. Ефтимов следи Многонационалното обучение " Платинъм Лайън 2018 " в Ново село.

В учението тази година вземат участие 8 страни, 700 бойци и 100 единици бойна техника. Военните упражняваха фиктивни сюжети по отбиване на радикални групи и паравоенни формирования в поддръжка на локалните управляващи. Тази година за първи път " Платинъм Лайън " бе под управлението на Българската войска. В учението вземат участие военни формирования от България, Силите на Съединени американски щати в Европа, Румъния, Молдова, Албания, Сърбия, Грузия и Черна гора.

Военните демонстрираха взаимно взаимоотношение по време на мироподдържаща интервенция от многонационални взаимни оперативни сили. За първи път сходна подготовка се провежда и приготвя от Сухопътните войски на БА, заяви бригаден военачалник Валери Цолов, заместник-командир на Сухопътните войски и планиращ учението.

Днес от многонационалните взаимни оперативни сили бяха показани неутрализиране на паравоенни и коренно настроени фракции, дейности по разчистване в градска среда, задържане на обвинени и евакуация на ранени. Крайната цел на интервенцията бе възобновяване на мира в региона.

Според заместител - началника на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов, днешните демонстрации са удостоверение на това, че Сухопътни войски са способни да възнамеряват, провеждат и проведат стабилизиращи дейности в зоната на многонационални сили и показват висока оперативна съгласуемост с сътрудниците от НАТО и мироопазващите сили.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР