В рамките на сезонната поддръжка на мрежата компанията завършва изграждането

...
В рамките на сезонната поддръжка на мрежата компанията завършва изграждането
Коментари Харесай

ЕРП Север повишава сигурността на електрозахранването в област Русе


В рамките на сезонната поддръжка на мрежата компанията приключва построяването на просеки в град Мартен и село Николово

В началото на тази седмица стартира вторият стадий от построяването на просеки по въздушните електропроводи, захранващи град Мартен, област Русе. Предвижда се до края на месец август да бъдат прочистени трасета с обща дължина 8 км, като вложените средства възлизат на 10 000 лева Почистването на клони от трасетата на електропроводите усъвършенства качеството на електрозахранване на клиентите в региона и е причина за по-малък брой повреди през зимните месеци на годината.



В рамките на капиталовата си стратегия за 2018 година Електроразпределение Север разпореди строителството на основна станция „ Изток “ на обща стойност 390 000 лв.. Очаква се новото оборудване да влезе в употреба до края на годината, което ще разреши да се промени схемата на зареждане в източната част на Русенска област. Промяната ще обезпечи по-високо равнище на сигурност и качество на електроснабдяването на над 50 хиляди семейства и предприятия в Мартен, Сандрово, Сливо поле и част от Източната промишлена зона на град Русе. Свързаността на основната станция ще разреши да се заобиколят местни електропроводи, които са обект на непрекъснати нападения на вандали и крадци на метал, които повреждат оборудванията в региона и провокират чести разстройства в електрозахранването на локалните поданици.

След привършване на работата по просеките в град Мартен, екипите на електроразпределителната компания ще стартират работа в село Николово в област Русе. ЕРП Север ще вложи 35 000 лв. в пречистване на клони по трасета с обща дължина 14 км наоколо до въздушната електропроводна мрежа, захранваща селото с електричество. Направата на просеки е една от основните действия на електроразпределителното сдружение за попречване на вредите от летните стихии по въздушните проводници през летния сезон. Прочистването на електроразпределителната мрежа в разнообразни обитаеми места в област Русе ще бъде осъществено по график и ще е обвързвано с спиране на електроснабдяването, за което жителите ще бъдат авансово известени посредством интернет страницата на компанията и посредством локалната преса.

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР