В рамките на съвета българският вътрешен министър участва в дискусия

...
В рамките на съвета българският вътрешен министър участва в дискусия
Коментари Харесай

Маринов в Загреб: Успешната миграционна система трябва да е приложима и справедлива

В рамките на съвета българският вътрешен министър взе участие в полемика на тема  „ Пътят напред към пространство на независимост, сигурност и правораздаване “. Той изрази задоволството си, че Хърватското председателство на Съвета на Европейския съюз продължава разискването по бъдещите насоки за използване на стратегическия дневен ред в региона „ Правосъдие и вътрешни работи “ за идващите 5 години. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Министър Маринов изрази безапелационната позиция, че ключът към сполучлива и ефикасна система на миграция и леговище е тя да е използвана, устойчива, обективна и съобразена с правилата на Европейски Съюз и публичния интерес на страните членки. В този смисъл отговорността следва да бъде заслужено поделена сред всички страни членки на Европейски Съюз.

 
 Младен Маринов в Загреб пресцентър, Министерство на вътрешните работи

Българският вътрешен министър отбрани и тезата, че в Общата  европейска система за леговище, интегрираща общи детайли, би следвало да се запазят и национални практики, потвърдили своята успеваемост.

По отношение на дебата по тематика „ Прилагане на оперативната съгласуемост “, министър Младен Маринов   посочи провежданата от държавното управление ни поредна политика за навременното и качествено реализиране на оперативна съгласуемост. Той напомни, че България дава отговор за един от най-чувствителните браншове от външните граници на Европейски Съюз, като сме изправени пред предизвикването да осигурим действеност на сухоземни, морски и въздушни граници, което изисква и забележителен финансов запас.-->
 
 Младен Маринов в Загреб пресцентър, Министерство на вътрешните работи

В подтекста на това схващане българският вътрешен министър показа, че следва да проработи обединен народен координационен механизъм с присъединяване на необятен кръг национални органи, който ще обезпечава взаимовръзките сред обособените системи и ще следи развиването им.
 
 Младен Маринов в Загреб пресцентър, Министерство на вътрешните работи

 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР