В рамките на разследването по досъдебното производство за данъчни престъпления

...
В рамките на разследването по досъдебното производство за данъчни престъпления
Коментари Харесай

По делото Арабаджиеви са иззети още половин милион лева

В рамките на следствието по досъдебното произвеждане за данъчни закононарушения и пране на пари, по което бяха упрекнати членове на фамилия Арабаджиеви и техни чиновници, са конфискувани още половин милион лв., оповестиха от прокуратурата. Парите са открити при инспекция на автомобил в Бургас на на 11 септември.
Банкнотите били в хартиени пликове, носени от двама от пътуващите, в колата. Установено е, че едно от лицата, у което са открити над 298 000 лв., изтеглени от банка, е директно обвързвано с ръководството на едно от инкриминираните сдружения по досъдебно произвеждане - захарния цех " Кристал " в Пловдив. У друго лице е открита и конфискувана сумата от 200 000 лева
Задържани за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи са трите лица, конфискуван е и автомобилът, с който са се придвижвали. В края на август при акцията на прокуратурата в хотелите на Ветко Арабаджиев " Маринела " в София и " Марица " в Пловдив бяха открити и конфискувани над 10 млн. лева в брой.
Ветко Арабаджиев и брачната половинка му Маринела са оповестени за общодържавно търсене, а единият им наследник е упрекнат за пране на пари и откакто беше пуснат краткотрайно от ареста, през вчерашния ден беше арестуван още веднъж.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР