В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на

...
В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на
Коментари Харесай

32 пияни и 15 дрогирани водачи хвана МВР за ден

В рамките на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата екипите на пътна полиция откриха 32 пияни и 15 дрогирани водачи през миналото денонощие, оповестява Министерство на вътрешните работи.

Проверени са 9 066 моторни транспортни средства. Извършен е надзор на 11 828 водачи и пасажери . За открити административни нарушени са формирани са 2 477 фиша и 621 акта.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

В рамките на миналия ден са открити общо 32 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол - 16 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 16 - с над 1,2 на 1000. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 15 водачи, четирима са отказали да бъдат тествани.

По метода " линеен надзор " са тествани 2 616 МПС и 2 985 водачи и пасажери . За установени нарушавания са формирани 690 фиша и 136 АУАН. Установени са 12 водачи, карали след приложимост на алкохол. Двама са засечени да ръководят под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.
 Пътна полиция залови 44 пияни за денонощие
Пътна полиция залови 44 пияни за денонощие

13 водачи са засечени под въздействието на наркотици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР