В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на

...
В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на
Коментари Харесай

МВР установи за ден 26 пияни и 6 дрогирани водачи

В рамките на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата бяха установени 26 пияни и 6 дрогирани водачи в границите на миналото денонощие. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Проверени са общо 8082 моторни транспортни средства. Извършен е надзор на 10438 водачи и пасажери. Съставени са 2213 фиша и 608 акта за открити административни нарушавания.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

През миналите 24 часа са открити общо 26 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол - 14 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 12 - с над 1,2 на 1000, четирима са отказали тестване. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат шестима водачи, други деветима са отказали да бъдат тествани.

По метода " линеен надзор " са тествани 1284 МПС и 1694 водачи и пасажери. За установени нарушавания са формирани 317 фиша и 57 АУАН. Установени са трима водачи, карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и един - с над 1,2 промила. Един е засечен да ръководи моторно транспортно средство под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР