В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на

...
В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на
Коментари Харесай

25 пияни и 8 дрогирани зад волана установи МВР за ден

В рамките на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата бяха открити 25 пияни и 8 дрогирани водачи през миналото денонощие, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Проверени са 8539 моторни транспортни средства. Министерство на вътрешните работи е направило надзор на 11046 водачи и пасажери. Съставени са 2329 фиша и 525 акта за открити административни нарушавания.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

През последните 24 часа са открити общо 25 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол. От тях 10 са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 15 - с над 1,2 на 1000, двама са отказали да бъдат тествани. Осем пък са водачите, открити да карат под влияние на наркотични субстанции или техни аналози. Петима са отказали да бъдат тествани.

По метода " линеен надзор " са тествани 2095 МПС и 2270 водачи и пасажери. За установени нарушавания са формирани 638 фиша и 93 АУАН. Установени са двама водачи, карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и двама - с над 1,2 промила. Петима водачи са засечени зад кормилото под въздействието на наркотични субстанции или техни аналози.
 25 пияни зад кормилото, 3-ма с опиати, откри Министерство на вътрешните работи
25 пияни зад кормилото, 3-ма с опиати, откри Министерство на вътрешните работи

7898 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска операция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР