В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на

...
В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на
Коментари Харесай

22-ма шофьори се надрусаха и седнаха зад волана

В рамките на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищатаса тествани 10 441 моторни транспортни средства. Извършен е надзор на 13 384 водачи и пасажери.Съставени са 2919 фиша и 909 акта за открити административни нарушавания,съобщиха от Министерство на вътрешните работи, написа БЛИЦ.бг.

Акцент в акцията енедопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични веществаи/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи. В рамките на миналия ден са установениобщо 19 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол– 13 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, шестима - с над 1,2 на 1000, а двама са отказали да бъдат тествани.

Под влияние на наркотични веществаили техни аналози са засечени да шофират22 души, а осем, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.

От систематизираните данни: по метода „ линеен надзор “ са тествани 2908 МПС и 3249 водачи и пътници; за открити нарушавания са формирани 794 фиша и 197 АУАН. Установен е един лидер, управлявал след приложимост на алкохол до 1,2 промила, и един – с над 1,2 промила. Четирима са засечени да карат под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16 часа.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР