В рамките на работното си посещение във Вашингтон, САЩ, председателят

...
В рамките на работното си посещение във Вашингтон, САЩ, председателят
Коментари Харесай

Във Вашингтон Цветан Цветанов се срещна с проф. Йона Александър от Института „Потомак“

В рамките на работното си посещаване във Вашингтон, Съединени американски щати, ръководителят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа се срещна с проф. Йона Александър – член на Борда на регентите на авторитетния Институт „ Потомак “ (Potomac Institute for Policy Studies) и шеф на Международния център за проучване на тероризма (International Center for Terrorism Studies).

Проф. Александър е водещ експерт в региона на контратероризма, един от първите откриватели на водача на „ Ал Кайда “ Осама Бин Ладен. Той е създател на голям брой изявления, свързани с „ Хизбула “ и смисъла й за политическите процеси в Близкия Изток.

Цветанов показа целите на Евро-атлантическия център за сигурност за тази година, както и идното издаване на първия Годишен отчет на центъра. Проф. Александър прояви интерес към изданието, като изрази подготвеност да го популяризира в научната мрежа на института „ Потомак “, обхващаща над 40 страни. От своя страна той показа две проучвания на Международния център за проучване на тероризма – „ Предизвикателства пред сигурността на Балканите “ и „ Ролята на дипломацията в международните връзки – минали уроци и бъдещи вероятности “.

Двете страни се договориха през идващите месеци да подпишат Споразумение за съдействие, което ще им даде опция да обединят университетските старания на своите организации в бъдещи взаимни проучвания. Като първа съответна стъпка следва присъединяване на Цветанов този четвъртък в конференция в Джорджтаун по въпросите на сигурността в Близкия Изток и ролята на про-иранската Хизбула. Събитието се провежда взаимно от Международния център за проучване на тероризма и Института по интернационално право във Вашингтон.

Цветанов е на работно посещаване във Вашингтон за затвърждаване на контактите на ЕАЦС с водещи американски мозъчни тръстове, както и определяне на нови форми на съдействие и пускане на взаимни планове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР