В рамките на работното си посещение по Южното Черноморие вицепремиерът

...
В рамките на работното си посещение по Южното Черноморие вицепремиерът
Коментари Харесай

Николова: Расте делът на поклонническия туризъм

В рамките на работното си посещаване по Южното Черноморие вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова прегледа туристически обекти в община Созопол , оповестиха от Министерство на туризма.

В обиколката участваха кметът на общината Тихомир Янакиев,  регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков и заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева.

" Поклонническият и набожен туризъм имат все по-голям дял през последните години, като съществуването на сходни обекти в дадена дестинация оказва въздействие при избора на място за пътешестване ", уточни вицепремиерът.

И добави, че точно в Созопол се намират емблематични църкви, в които се съхраняват неповторими за България и света находки. " Това би трябвало да е и главен акцент в рекламата на района, който ще притегли още повече гости ", разясни министърът.

Вицепремиерът Николова посети Археологическия музей-Созопол „ Проф. Божидар Димитров “. Основен артефакт в него е така наречен Созополски върколак . Реликварият на мощите на Свети Йоан Кръстител, в който са открити мощи и парченце от Светия кръст, също се съхранява в музея.

Министърът прегледа и храм “Св. Св. Кирил и Методий ”, който в този момент се реставрира. В момента мощите на Свети Йоан Предтеча са изложени в храм “Св. Великомъченик Георги Победоносец ”. Там се пазят още част от Светия кръст и миро от Бари, където се съхраняват мощите на свети Николай.

Част от обиколката беше и храм „ Успение Богородично “. Характерен за него е иконостасът, който е напълно от дърворезба и е на повече от 400 години. Вицепремиерът регистрира още, че в туристическата забележителност се съблюдават всички ограничения и инструкции на Министерството на туризма и на министъра на опазването на здравето, свързани с ограничение на разпространяването на ковид.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР