В рамките на работно посещение в Анкара Основен момент в

...
В рамките на работно посещение в Анкара Основен момент в
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Взаимоотношенията ни с Турция имат стратегически характер

В рамките на работно посещаване в Анкара Основен миг в срещата сред двамата министри беше тематиката за

Нелегалната миграция и напъните, които двете страни влагат в тази тенденция - това бяха акцентите в срещата на българския министър на вътрешните работи Калин Стоянов с турския му сътрудник Али Йерликая.

" Високо ценим ролята на Турция по повод гарантиране сигурността в района, както и сигурността на Европейски Съюз като цяло. Подчертаваме това пред всички наши сътрудници. Охраната на общата ни граница и битката с незаконната миграция са наши общи цели ", акцентира министър Стоянов.

Той уточни, че от страна на българската Гранична полиция са подхванати серия от ограничения за противопоставяне на противозаконната миграция, които към този момент дават резултати. Стоянов акцентира и ролята на турските гранични управляващи в това отношение.

" Ще продължим да настояваме пред нашите европейски сътрудници, че Европейският съюз, следва да е взаимен с България и надлежно с Турция. Ще продължим да настояваме за поддръжка както към нас, по този начин и към вас ", увери българският вътрешен министър.

От своя страна Али Йерликая срещна българската делегация с подхванатите от турска страна ограничения през последните месеци, както в граничната територия, по този начин и навътре в страната.

" Правим старания никой да не минава нелегално границите. Полагат се доста старания в тази посока. Ще има опити, само че доста от мигрантите ще се откажат да минават през нашата територия ", сподели турският вътрешен министър и добави, че на територията на южната ни съседка сега има към 4 милиона мигранти.

" Ние не желаеме те да отиват в България или Гърция. Искаме дружно да имаме триумф и всички да знаят, че тази територия не може да се премине елементарно ", съобщи Йерликая. Той сподели още, че в най-скоро време ще посети България в отговор на отправената по-рано от министър Калин Стоянов покана за среща.

Българската делегация, в която влизат заместник-министър Стоян Темелакиев, шефът на Групово дело " Гранична полиция " Антон Златанов и шефът на Групово дело " Борба с проведената престъпност " Явор Серафимов, се срещна и с ръководителя на Касационния съд на Турция Мехмет Акарджа.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР