В рамките на провеждана акция от 3 ноември насам са

...
В рамките на провеждана акция от 3 ноември насам са
Коментари Харесай

МВР: Проверени са собственици на 1470 фирми, свързани с разследвания за корпоративен вот

В рамките на провеждана акция от 3 ноември насам са осъществени 4516 инспекции за пазаруване и пласиране на гласове, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

„ Констатирани са 154 закононарушения, като 122 от тях са срещу политическите права на жителите. 32 са свързани с подготовката, провеждането и приключването на подготовката на изборите”, съобщи основен комисар Станимир Станев.

2788 лица са тествани, от които 1448 са арестувани, а 144 от тях са тези, които имат връзка с следствия срещу политическите права на жителите.

Проверени са притежатели на 1470 компании, свързани с следствия за корпоративен избор, показаха още от Министерство на вътрешните работи.

Били са издадени протоколи за предизвестие за изборни нарушавания и закононарушения на 4753 души, издадени са още 4144 протоколи на други учредения. Образувани са 154 досъдебни производства, от които 21 са стартирани като. 122 от тези производства са за директно свързани с изборни нарушавания.

След привършване на интервенцията на 21 ноември, от Министерство на вътрешните работи дадоха обещание, че ще дадат цялостен доклад и детайлности за следствията и крайните резултати.

Главеният секретар на Министерство на вътрешните работи комисар Петър Тодоров уточни, че никога обаче силите на Министерство на вътрешните работи не са били съсредоточили напълно върху изборите.

Той напомни, че за последния месец на територията на страната станаха няколко тежки закононарушения, в това число две убийства и едно обезчестяване, побой и опит за ликвидиране.

Тодоров небрежно напомни и незаконните действия и дейностите на органите по рода по тях.

Първият случай касае отвличането на немски жител в Добричко.

„ В рамките на 24 часа беше открит разчленен, погубен наоколо сграда до дома му. Извършителите са арестувани с непрекъсната мярка и опитът им да прикрият ликвидиране с похищение се оказа несполучлив “, уточни Тодоров.

Вторият образец той даде с изчезналата млада жена в София.

„ Пт първия миг имахме обвинен, макар множеството опити за основаване на подправена версия за ориентиране на следствието в друга посока. Беше открит натрупа на гражданката във водоем покрай Перник. Съпругът ѝ бе открит като директен причинител, а като помощник неговия татко. Жестоко ликвидиране, и двамата са арестувани с непрекъсната мярка “, уточни Тодоров.

Третото действие от преди дни.

„ Касае се за тежко престъпно закононарушение Цар Калоян, Разград. Беше изнасилена и убита малолетна госпожица от неин непосредствен родственик, след което къщата е била подпалена. Момичето е с тежки контузии в болница, и с ампутация на пръсти. 26-годишен престъпно проявен, лежал в пандиза за сходно закононарушение. Задържан е макар опити да не се подчини на задържащите го органи “, уточни основният секретар.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР