В рамките на проведената днес неформална видеоконферентна среща министрите на

...
В рамките на проведената днес неформална видеоконферентна среща министрите на
Коментари Харесай

Министрите на правосъдието на ЕС обсъдиха регламента за прехвърлянето на вземания

В рамките на извършената през днешния ден неофициална видеоконферентна среща министрите на правораздаването на Европейския съюз (ЕС) разискаха редица експертни въпроси по плана на Регламент по отношение на използваното право към действието по отношение на трети лица на прехвърлянето на вземания.

Проектът на Регламент планува по-голяма правна сигурност и предвидимост в комерсиалните връзки, като това от своя страна ще насърчи трансграничните вложения в Европейски Съюз. Министрите поддържаха изключването на противоположното деяние на Регламента и показаха поддръжка по отношение на правилото за неговото универсално използване. Те се сплотиха и към това, че е нужна спомагателна работа на техническо равнище по въпросите, касаещи разпоредбите за спор на цели, свързани с новация, които биха довели до опция за спорно пояснение, по отношение на използваното право.

Проведеният градивен разговор ще спомогне улеснението на бъдещата работа на техническо ниво по досието и постигането на спомагателен прогрес в договарянията, като задачата е то да бъде завършено до края на годината.



По тематиката за екстрадицията на жители на Европейски Съюз за трети страни, министърът на правораздаването Данаил Кирилов  Данаил Кирилов Данаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 година в Димитровград. Висшето си обучение получава в СУ "Св. съобщи, че България би подкрепила изработването на рекомендации от Европейската комисия, въз основа на подробен разбор на практиката в обособените страни членки.

„ Анализът би трябвало да внесе изясненост и систематичност, и да канализира механизмите за навреме предаване на информацията сред страните членки, преди да се вземе решението за екстрадиция в третата страна “, добави Кирилов.

Мнозинството от изказалите се страни показаха, че не виждат нужда от нов акт на Европейски Съюз в тази област и поддържаха предлагането Евроюст и Европейската правосъдна мрежа да бъдат поканени да изготвят разбор и да създадат оферти с оглед преценката за опцията за създаване на общи насоки на Европейски Съюз.

Сред другите разисквани тематики бяха въздействието на COVID-19 в региона на правораздаването, институционализирането на Европейската прокуратура, а бъдещото Германско председателство на Съвета на Европейски Съюз показа работната си стратегия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР