В рамките на програмата на МВР Детско полицейско управление“ и

...
В рамките на програмата на МВР Детско полицейско управление“ и
Коментари Харесай

Темата Съд и прокуратура доведе петокласници в Апелативен съд – Варна

В рамките на програмата на Министерство на вътрешните работи " Детско полицейско ръководство “ и на плануваното в нея занимание на тематика " Съд и прокуратура “, през днешния ден Апелативен съд – Варна посрещна 15 петокласници от ОУ “Панайот Волов “ във Варна.

Съдия Росица Тончева бе техен хазаин и водещ към знанието кои са органите на правосъдната власт и каква е ролята на съда и на съдията.

Какво е общото сред игрите on-line, които играят петокласниците и работата на съдиите? Какви разногласия позволява съдът и какво прави съдията, с цел да вземе своето решение? Какво е присъединяване на прокурорите и на юристите в един правосъден развой? Какви са най-честите сериозни обстановки, в които децата попадат и каква би трябвало да бъде реакцията им в случай че станат очевидци на експанзия сред техни връстници в учебно заведение? Може ли някой от съдиите да не е склонен с решението на своите сътрудници и какво взема решение тогава съдът? Колко пари получава съдията и кой може да изправи пред съда тези съдии и прокурори, които нарушат закона? Може ли един арбитър да съди собствен другар или прочут, който е направил закононарушение?

Всички тези въпроси бяха дребна част от това, за което петокласниците разговаряха със арбитър Росица Тончева. Бъдещите архитекти, лекари, IT експерти и служители на реда получиха отговор на всеки собствен въпрос и си завоюваха вниманието и уважението на съдията.

Заради изключителната интензивност и интерес по време на занятието, всеки един от тях получи персонално от арбитър Тончева грамота за присъединяване си. Някои се увериха в това, какво е да седнеш на стола на съдията. Нестандартният урок на петокласниците от ОУ “Панайот Волов “ във Варна приключи с обща фотография пред Съдебната палата на площад " Независимост “.

Апелативен съд – Варна чака идната ученическа група на 19 март 2018 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР